Wie zijn wij

Ko Laponder van Vondel houten tuinmeubelen

Fabrikant en importeur van duurzame houten tuinmeubelen en straatmeubilair

FSC-gecertificeerd-hout

Vondel / Gelfort 

Ko Laponder
van Vondel Houten Tuinmeubelen en Gelfort productie:

Wij leveren direct van onze fabriek (in Nederland) naar de klant, zonder tussenkomst van dealers. Dus topkwaliteit houten tuin- en parkmeubelen voor gunstige prijzen.

Wij zijn fabrikant van duurzame houten tuin- en parkmeubelen en straatmeubilair. En alle meubelen zijn uitsluitend van topkwaliteit, die dan ook moeiteloos vele jaren jaren meegaan. Met mijn achtergrond als bioloog, en daarmee vanzelfsprekend liefhebber van de natuur, hebben wij van begin af aan in 1984 uitsluitend duurzaam hardhout voor onze houten tuinmeubelen gebruikt.

Duurzaam oogsten van hout betekent dat er selectief  bomen gekapt worden, en het bos verder in stand wordt gehouden. De lege plaats van de boom groeit weer dicht, en een aantal jaren later wordt er weer een andere boom weggehaald. Zo blijft het bos intact. Ook kan het hout van plantages komen, die hiervoor aangeplant zijn, en na oogsten weer herplant worden.

En duurzaam betekent natuurlijk ook met een lange levensduur. Onze houten park- en tuinmeubelen gaan dan ook tientallen jaren mee, en staan dan ook in de mooiste tuinen  en parken, waar kwaliteit een pre is.

Emissievrije productie door zonnepanelen

Ook de productie van onze tuinmeubelen is duurzaam. Het dak van onze fabriek ligt vol met zonnepanelen, en onze productie is daarmee zelfvoorzienend op het gebied van energie.

Klanten waarderen ons met:

Reviews

 

 

Wilt u ons bedrijf ook een waardering geven, click dan op de sterren. Kritiek mag ook, wij maken tenslotte ook wel eens fouten. Maar die proberen wij altijd te herstellen, en daar leren wij ook weer van.

Wij houden van hout maar ook van de natuur

Houdt u van de natuur en vindt u het ook belangrijk dat de bossen beschermd worden en niet leeg geroofd worden. Kies dan voor 100 % FSC en u helpt de bossen in de wereld in stand te houden, door duurzaam beleid. Door het gebruik van FSC gecertificeerd hardhout, dragen we allemaal bij aan het behoud van onze bossen in de wereld.

Onze familie is in 1984 begonnen met het bedrijf. Onze motto’s toen en nu:

  • uitsluitend topkwaliteit houten tuinmeubelen, met een lange levensduur
  • gemaakt van duurzaam en verantwoord hout
  • gunstige prijzen
  • goede garanties en nazorg

Fabrikant park- en tuinmeubelen van FSC gecertificeerd hardhout

Vondel / Gelfort is fabrikant van de mooiste houten parkmeubelen en tuinmeubelen van duurzaam geoogst hardhout. De productie is in 2012 verplaatst naar een modern fabriekspand. Het machinepark werd uitgebreid en nu werken er continu 5 meubelmakers aan de mooiste houten tuinmeubelen. In totaal bestaat ons team uit 16 medewerkers. Wij werken uitsluitend met FSC gecertificeerd duurzaam hardhout.

Certificaat nr. van ons productiebedrijf: SKH-COC-000171
Kijkt u maar eens naar onderstaand filmpje van FSC Nederland waarom dit zo belangrijk is.

Teakhouten tuinmeubelen importeren wij rechtstreeks uit Indonesië. Deze tuinmeubelen worden gemaakt van A-kwaliteit teakhout, afkomstig van plantages.

Ook voor maatwerk kunt u bij ons terecht

Omdat wij onze productie in Nederland hebben, zijn wij heel flexibel. Wilt u houten tuinmeubelen uit onze collectie op een andere maat dan onze standaardmaten hebben, dan is dat geen probleem. Wij leveren ook maatwerk . Hiervoor gelden wel wat langere levertijden, maar meestal lukt dat wel binnen 6 weken. Heeft u advies hierover nodig, dan helpen wij u daar graag mee.

Productie van tuin- en parkmeubelen in moderne fabriek

De productie van houten tuinmeubelen is in 2012 verplaatst naar een nieuwe moderne fabriek.

Vondel, producent van houten tuinmeubelen voor tuin en projectInmiddels zijn wij uitgegroeid tot een van de grootste producenten en leveranciers van houten tuinmeubelen in Nederland en België. Wij hebben inmiddels een goede reputatie opgebouwd. Tot onze klanten behoren bijvoorbeeld zorginstellingen, gemeenten, natuur organisaties, architecten en pretparken. Maar ook particulieren kunnen rechtstreeks bij ons kopen.

Het succes van ons bedrijf is dat wij altijd alleen kwaliteit verkocht hebben, voor gunstige prijzen. U kunt er op rekenen dat u van elk product wat u bij ons koopt, u jarenlang plezier zult hebben.

Wij hopen dat wij u ook mogen verwelkomen als klant van ons bedrijf, en u zult zien dat het prettig zaken doen is met Vondel Tuinmeubelen, zowel op korte als op lange termijn.

Wij zullen alles in het werk stellen om onze naam hoog te houden.

Onze oude fabriek is nu onze showroom

Onze showroom is gevestigd in de oude fabriek, een karakteristiek fabriekspand gebouwd in 1955, in Kapel-Avezaath (gemeente Tiel), in Nederland. Hier staat onze hele collectie opgesteld op ruim 800 m².

showroom van Vondel houten tuinmeubelen in Kapel-Avezaath
U bent van harte welkom, in onze oude fabriek, nu showroom van Vondel Houten Tuinmeubelen en Gelfort in Kapel-Avezaath.

                        fabrikant van houten tuinmeubelen

Heeft u nog opmerkingen of vragen, wij staan altijd voor u klaar.

Met vriendelijke groet,

Ko Laponder
Vondel Tuinmeubelen
Gelfort productie
Kromme Steeg 3, 4013 NG Kapel-Avezaath, (Gemeente Tiel).
Nederland

Men kan geen recht ontlenen aan eventuele typefouten op deze website.
Wij zijn hiervoor niet aansprakelijk.