Onderhoud Houten Tuinmeubelen

Houten tuinmeubelen zijn prachtig als ze nieuw zijn, maar hoe onderhoud ik ze. Deze pagina gaat over schoonhouden en schoonmaken van houten tuinbanken, tuintafels, tuinstoelen van teakhout en hardhout. En hoe blijven ze mooi en worden ze niet groen van algen. Dit is makkelijk met onze Bio-Woodcleaner die u bij ons online kunt bestellen of natuurlijk ook afhalen .

Onderhoud van houten tuinmeubelen

Wij leggen u uit hoe simpel het is om houten tuinmeubelen van teakhout en hardhout mooi te houden, met weinig werk.

Ons advies is het hout mooi patina grijs laten worden met behulp van onze Bio-Woodcleaner, weinig werk en zeer doeltreffend. Als daar met nieuwe houten tuinmeubelen gelijk mee begonnen wordt, is schoonmaken niet meer nodig. Het hout wordt met 2 x per jaar inspuiten van onze biologisch afbreekbare Bio-Woodcleaner prachtig grijs en ook de groene alg wordt bestreden.

U kunt de Bio-Woodcleaner bij ons online bestellen, telefonisch of afhalen in onze showroom zodat wij gelijk het geweldige resultaat kunnen tonen. Buiten bij onze showroom staan tuinbanken en tuintafels van hout, die al meer dan 20 jaar buitenstaan, en 2 x per jaar met Bio-Woodcleaner, ingespoten worden. U zult verstelt staan . En wij overtuigen u dat schoonmaken van houten tuinmeubelen niet meer nodig is. Als u mooi patina grijs teakhout of hardhout wat prachtig schittert in de zon, tenminste mooi vindt. Wel vogelpoep met schoon water en borstel verwijderen, daar dit anders inbijt.

Milieuvriendelijk, alles is biologisch afbreekbaar

Gelijk wij uitsluitend onze tuinmeubelen van duurzaam hout maken, houden wij ook van milieuvriendelijk onderhoud van houten tuinmeubelen. Daarom hebben wij zelf  de Bio-Woodcleaner ontwikkeld, gebaseerd op 14 % azijn, enzymen, en een biologisch reinigingsmiddel met uitvloeier en hechtmiddel..

Wij produceren houten tuinmeubelen van uitsluitend topkwaliteit, en die moet je niet behandelen met teakolie, beits of sealer. Dit noemen wij verprutsen van een mooi product. Het teakhout of hardhout wordt dan donker, met vieze vlekken en kale plekken.

Het teakhout mooi patina grijs laten worden, met behulp van onze milieuvriendelijke Bio-Woodcleaner is prachtig. Dit kost nagenoeg niets, wij leveren dit nagenoeg voor kostprijs.

teak houten tuinbank mooi grijs laten worden

2 opties voor het onderhoud van houten tuinmeubelen met Bio-Woodcleaner

Wilt u het hardhout of teakhout mooi grijs laten worden, en vrij van algen houden dan is het advies 2 x per jaar inspuiten. Vindt u de grijze kleur niet mooi dan moet u de tuinbank of tuintafel 1 x per jaar schoonmaken met de Bio-Woodcleaner. Zo makkelijk is het onderhoud van houten tuinmeubelen.

Inspuiten met Bio-Woodcleaner

Twee keer per jaar inspuiten met Bio-Woodcleaner tegen groene aanslag  van algen (+/- 2 minuten werk per meubel) Het hout krijgt een mooie grijs patina kleur, verders hoeft u niets te doen. dit bijt in) Met minimale inzet het hele jaar genieten van uw houten tuinmeubelen. De Bio-Woodcleaner moet dan ongeveer 1 op 1 met water verdund worden. het is verpakt in een yerrycan van 5 liter, dan heeft u dus in totaal 10 liter vloeistof. Hiermee kunt u bijvoorbeeld 1 grote tuintafel, 6 tuinstoelen en 1 tuinbank mee inspuiten.

Het ziet er tijdens het inspuiten uit als na een regenbui, na het opdrogen krijgt het hout weer de kleur voor het inspuiten. Daarna gaat het eventuele groen van de alg weg, dit gaat heel geleidelijk in enkele dagen. En dan krijgt het hout langzaam een mooie patina grijze kleur. . Als u dit 2 x per jaar doet, in herfst en voorjaar, wordt het teakhout niet groen en blijft prachtig patina grijs. Zo eenvoudig is het onderhoud van houten tuinmeubelen.

Hout schoonmaken met Bio-Woodcleaner

Het houten tuinmeubel schoonmaken met Bio-Woodcleaner bij meubelen welke jaren niet onderhouden zijn. Afschrobben met borstel of easy scrub. De houtkleur komt weer terug. Door deze behandeling verwijdert u de groene aanslag van de algen, en de ontstane grijze kleur, en wordt het hout weer als nieuw, en verkleurt langzaam weer naar grijs.

Met 5 liter kunt u bijvoorbeeld 1 houten tuintafel, 2 houten tuinstoelen en 1 houten tuinbank schoonmaken.

schoonmaken van houten picknicktafels en andere houten tuinmeubelen

Houten tuinmeubelen schoonmaken met onze Bio-Woodcleaner

Houten tuinmeubelen met een hogedrukspuit afspuiten raden wij af. Hierdoor beschadigt het hout door de hoge druk en wordt het ruw.

Op de foto hieronder ziet u een houten tuinbank en houten tuintafel die sinds 1989 buiten staan, bij onze showroom. Wij doen niets meer dan 2 x per jaar inspuiten met Bio-Woodcleaner, en moet u eens kijken hoe prachtig het er uit ziet. zo makkelijk is het  onderhoud van hout. Overigens bewijst deze foto ook nog wat voor kwaliteit tuinmeubelen wij maken, na zoveel jaar buiten staan nog tiptop in orde.onderhoud van houten tuinmeubelen

Door de Bio-Woodcleaner wordt het teakhout niet groen en verkleurt naar mooi grijs patina.

Wij gebruiken dit middel al vanaf 1995Vondel-1995

Deze houten tuinbank wordt ook jaarlijks ingespoten met Bio-Woodcleaner.
Het resultaat spreekt voor zich.

onderhoud van houten tuinbank en andere houten tuinmeubelen

Meubelnagels onder onze houten tuinmeubelen

Al onze houten tuinmeubelen worden afgeleverd met een zogenaamde meubelnagel (ook wel nylon meubelglijders genoemd), met de voordelen dat u uw tuinbank, tuintafel of tuinstoel zonder te beschadigen kunt verschuiven, en het hout trekt geen vocht op. Wij raden u aan deze indien nodig tijdig te vervangen, om beschadiging van het hout te voorkomen. Deze meubelnagels kunt u dan bij ons halen, maar ze zijn ook verkrijgbaar bij iedere bouwmarkt.

Heeft u nog vragen over het onderhoud van houten tuinmeubelen: u kunt ons altijd bellen of e-mailen voor advies.
Vondel Tuinmeubelen
Kromme Steeg 3, 4013 NG Kapel-Avezaath
Gemeente Tiel, Nederland